Priser inkl. moms

Historien om Comics Heaven


Comics Heaven AB startade som "Goa Gängets Affär" 1985 av mig, Kåge Mobrandt och min gode vän Pelle Gartz. Antingen var det den 11 februari och vi sålde för 19 kronor eller så var det den 19 februari och vi sålde för 11 kronor. Adressen var Skånegatan 47 på Södermalm i kvarteret Strykjärnet. Vi började med de serier jag hade sparat på vinden i mitt föräldrahem och de LP-skivor som Pelle hade samlat på sig under åren som skivaffärsbiträde på "Skivgrossisten". Ganska snart började vi sälja även nya serier och snart hade vi en liten rörelse. Vi arbetade bägge heltid på Stockholms Stadsteater som scentekniker men så småningom kunde vi försörja oss hjälpligt på butiken.

1990 beslöt vi (inte helt utan friktion) att gå skilda vägar. Pelle fortsatte tillsammans med Lasse S. att driva en butik på Gamla Brogatan och jag fick möjlighet att hyra lokalen här i Gamla Stan på Stora Nygatan 23. Försäljningen startade i oktober 1990 och till att börja med hade jag ungefär 50% av lokalen upptagen av CD-skivor. På skylten stod "Serier och CD" och bolagets namn var Powerless Café & Bookshop AB. Snart så började jag kalla affären för Comics Heaven och bolaget bytte också namn till Comics Heaven AB 1995.

När jag svarade i telefon: "Comics Heaven", så brukade det, om det var Pelle som ringde, låta: "Comics Hell här". Pelle var vid det laget kanske en smula trött på entreprenörslivet? Comics Heaven växte så småningom sakta men säkert och jag skaffade mig min första medarbetare. Dessa har löst av varandra under åren, Micke (nu "Mickes CD & vinyl", Ben, Lotta, Linda, Matilda m.fl. 2013 började även Bryson att arbeta hos oss och 2017 började Elin. Bryson är fr.o.m 190101 också delägare i Comics Heaven AB Vi importerade (fram till 2002 genom en mellanhand) serier från USA men det mesta av försäljningen var begagnade och nya serier på svenska. CD-skivorna slutade vi med redan 1993.

På hösten 2002 tog jag mod till mig och startade egen import från distributören Diamond Comics i USA. I början så var sändningarna mycket små och kom var 14:e dag. Snart ökade dock försäljningen och vi tar nu in stora sändningar varje vecka.

Idag säljer vi huvudsakligen nya serier, böcker och "merchandise" från USA men har självklart kvar fullt sortiment av svenska seriealbum och tidningar. Vår begagnatavdelning är koncentrerad på material från 1980 och framåt men i en framtid kan den rent antikvariska delen komma att utökas, främst på internet.

Topp Tre!
INFINITY GAUNTLET TP NEW PTG
INFINITY GAUNTLET TP NEW PTG
275 kr
BATMAN THE LONG HALLOWEEN TP
BATMAN THE LONG HALLOWEEN TP
330 kr
STL005736
MONSTRESS TP VOL 01 (MR)
120 kr

Välkommen till Comics Heaven!


OBS! Just nu är det problem med vår e-mail, mail från oss kan därför visas att komma från comicsheaven99@gmail.com istället för från våran vanliga adress. Detta är dock fortfarande vi.


Har du skickat ett mail till info@comicsheaven.se efter kl. 07.00 5/3 kan ditt mail ha försvunnit, så skicka det gärna igen. Vi hoppas på att lösa detta snart.