FacebookTwitterInstagram
Priser inkl. moms

FAQ

Köpvillkor

Vi har en speciell sida med våra köpvillkor (för onlinebeställningar) här!

Leveranstider

Omgående
Varan finns i vår butik i Gamla Stan, skickas samma dag eller inom 24 timmar.

Eget lager
Varan finns på vårt eget lager utanför Stockholm och skickas normalt inom 3 till 4 vardagar eller om varan finns på externt lager i Sverige så återkommer vi om möjlig leveranstid (här kan du ångra din order om du tycker det tar för lång tid).

Amerikansk distributör
Varan är slut både i vår butik och på vårt eget lager, då måste vi beställa (eller har redan beställt) den och då skickas den först efter 1 till 3 veckor. Om vi återkommer till dig med besked att varan måste beställas från USA, kan du självklart ångra din order.

Ännu ej utgiven
Varan finns att beställa i vår webbshop men har ännu ej getts ut (se PREVIEWS nedan), du kan beställa varan för framtida leverans. På produktsidan i webbshopen kan du bara se vilken månad produkten enligt plan skall publiceras. När du har beställt så får du ett meddelande om när vi förvantas kunna leverera din produkt.

Vi använder oss av DHL när vi skickar ut varor, så efter att vi har skickat din vara är leveranstiden 2-4 arbetsdagar. När det är dags att hämta utt ditt paket får du ett SMS eller en AVI av DHL.

Previews

Previews (PW) är en katalog från USA som kommer en gång i månaden. I PW listas allt som ska komma ut i USA om ca 2 månader. Du kan butiksprenumerera på eller beställa av i stort sett allt som finns i PW. DC Comics ingår inte PW, utan har en egen katalog (DC Connect) som du hittar här.

Varför finns inte tidningen att köpa i butiken?

När du läst på veckolistan att nya numret av Amazing Spider-Man ska ha kommit ut så går du glad i hågen till Comics Heavens butik (på nätet eller i Gamla stan) på torsdagen men inte finns den tidningen inne inte. Då börjar du med att fråga i kassan och har du tur hittar vi ett ex som inte hunnit ut i butiken men har du otur har tidningen sålt slut redan innan den kommit in. Detta beror på att vi tar emot förhandbokningar på allt i Previewskatalogen och efter ett visst datum (ca 2-4 veckor innan släppdatum) så kan vi ofta inte beställa fler. Ibland trycker förlagen en andra (eller 3:e, 4:e etc) upplaga och då kan vi ofta få in den. Fråga i kassan eller maila så förklarar vi hur det funkar.

Hur betalar jag mina butiksprenumerationer?

Om du hämtar i butik betalar du i kassan, med kontanter (även Euros går bra), SWISH eller kort.

Om du vill ha tidningarna hemskickade så mailar vi att det är dags för en sändning i slutet av varje månad, och då händer detta:

1. Vi räknar vi ihop vad som finns i ditt fack inkl. porto.

2. Vi mailar dig beloppet och vårt Bankgiro (5850-8367) så kan du sätta in pengarna där.

3. Så snart vi ser beloppet på vårt konto så skickar vi tidningarna med DHL (2-4 vardagars leveranstid).

Många "postorder" kunder brukar passa på att beställa något annat för "minska" fraktkostnaden om de bara har 1 eller 2 prenumerationer. Det går alltid bra att maila dina beställningar, eller välja Plusgirobetalning i webshopen. Andra kunder väntar tills dom har åtminstone 3-4 tidningar i sitt fack.

Varför kan jag inte betala med postförskott/faktura?

Några kunder har frågat varför vi inte använder "postförskott" eller faktura (betalning i efterhand) och det beror på att vi än så länge är ett så litet företag att vi inte har råd att lägga ut för postförskott, sorry.